Alles over een uitvaart in Zwolle

As verstrooien in Zwolle

Zodra de familie de as in handen heeft mag ze deze verstrooien. Het is wel belangrijk om van te voren goed te bedenken dat het verstrooien maar één keer kan plaatsvinden. Het is daarom dus erg belangrijk om je goed te bedenken waar je de as wilt verstrooien. Dat kan bijvoorbeeld bij crematorium Kranenburg maar er zijn ook diverse begraafplaatsen in Zwolle waar dit kan. Het crematorium en de begraafplaatsen vragen meestal wel een vergoeding voor de verstrooiing.

De as kan ook op diverse andere plekken in Zwolle worden verstrooid. Denk bijvoorbeeld aan een mooi plekje in het Engelse Werk of Park de Wezenlanden. Bedenk echter wel dat op deze plekken ook veel andere mensen komen en het is ook niet uit te sluiten dat er binnen een uur een hond staat te plassen over de as. U kunt de as ook elders in Nederland laten verstrooien of over zee vanuit een vliegtuig of vanaf een boot.

Mag je de as overal uitstrooien?

De as mag alleen worden verstrooid als de eigenaar van de grond daarvoor toestemming geeft. Als u de as dus in uw eigen tuin wil verstrooien dan kunt u gerust uw gang gaan. Maar wanneer de grond van een ander is zult u officieel gezien eigenlijk toestemming moeten vragen. Wanneer u de as dus wilt verstrooien in een Zwols park dan zou u dit moeten vragen aan de gemeente.

De kans is natuurlijk niet heel erg groot dat de politie u een bekeuring geeft wanneer u de as zonder toestemming verstrooid. Maar in principe zou dit wel kunnen gebeuren en daarom is het verstandig om eerst te overleggen met de eigenaar van de grond.

Wanneer u de as wilt verstrooien op een begraafplaats in Zwolle dan kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats van uw keuze. Als u de as wilt verstrooien bij crematorium Kranenburg kunt u contact opnemen met crematorium Kranenburg op nummer 038 - 45 48 948. U kunt ook mailen naar info@crematoriumkranenburg.nl.

Overlijden in Zwolle melden?
Bel nu direct: 06 4897 4500