Alles over een uitvaart in Zwolle

As bewaren

Wanneer mensen de as willen bewaren gaan ze doorgaans opzoek naar een asbestemming. Dit kan bijvoorbeeld een urn, een kunstwerk of een urnengraf zijn. Asbestemmingen zijn er in vrijwel alle kleuren, vormen en maten.

Om u te inspireren hebben we een aantal asbestemmingen voor u omschreven.

Urnen

Families verkiezen de urn het meest als asbestemming. Er zijn heel veel soorten urnen. Het is ook mogelijk om een grote urn te kopen met een paar mini urntjes die er hetzelfde uitzien. Op die manier kunnen meerdere nabestaanden een beetje as bij zich houden.

Op www.urnenwinkel.nl vindt u het overzicht van de mooiste urnen en assieraden die er te koop zijn in Nederland. De urnen op deze site worden aangeboden voor uiteenlopende tarieven, zo zijn er al urnen te koop voor minder dan 100 euro.

Kunstwerken met as

Er zijn verschillende kunstenaars in Zwolle die kunstwerken maken waar een beetje as in verwerkt kan worden. In samenspraak met u ontwikkelt de kunstenaar een unieke asbestemming voor u. Het kunstwerk kunt u plaatsen op een begraafplaats, maar het kan mogelijk ook in uw tuin of ergens in huis staan.

Wanneer u een kunstwerk buiten wilt plaatsen is het heel belangrijk dat het zo wordt gemonteerd dat het niet eenvoudig gestolen kan worden. U moet er niet aan denken dat het monument met daarin de as van uw dierbare wordt gestolen!

Assieraden

Assieraden bieden een heel persoonlijke en intieme mogelijkheid om de as van uw overleden dierbare letterlijk bij u te dragen. Een klein beetje as kan worden verwerkt in een ring, ketting, horloge etc. Assieraden zijn er in heel uiteenlopende prijscategorie├źn. Het is dus belangrijk dat u rekening houdt met uw budget.

De as wordt meestal verwerkt in een klein compartiment dat met een schroefje wordt afgesloten. Op die manier kunt u de as later nog eens overzetten in een ander sieraad.

As bewaren op begraafplaats of crematorium

Mensen die graag een vaste herdenkingsplek willen voor hun gecremeerde dierbare kunnen overwegen om de as bij te zetten in een urnenmuur op een van de Zwolse begraafplaatsen of bij crematorium Kranenburg. Een urnenmuur wordt ook wel eens een columbarium genoemd.

De ruimte in de urnenmuur kan worden gehuurd voor een bepaalde periode. Net als bij een graf is het mogelijk om deze periode te verlengen.

De as kan ook worden geplaatst in een urnengraf. Er zijn verschillende begraafplaatsen in Zwolle die hiervoor ruimte bieden. Ook crematorium Kranenburg heeft ruimte voor urnengraven. Een urnengraf is een klein grafje waarin de urn met de as wordt geplaatst. Op het urnengraf kan een monument worden geplaatst. Een urnengraf is te huur voor een bepaalde periode die later verlengd kan worden. Informeer bij de beheerder van de begraafplaats van uw keuze naar de mogelijkheden en de tarieven.

Overlijden in Zwolle melden?
Bel nu direct: 06 4897 4500