Alles over een uitvaart in Zwolle

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

Leven is een stroming van aanraken, aangeraakt worden en weer loslaten

Stap voor Stap uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester is een jonge, onafhankelijke en kleinschalige uitvaartonderneming. Een uitvaart kan een kostbare aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet. U kunt veel uitvaartkosten zelf bepalen: van een eenvoudige bijeenkomst aan huis tot een groots afscheid op locatie. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw keuzes en financiële mogelijkheden. Voor elke situatie bied ik passende, creatieve alternatieven. Een gemiddelde uitvaart kost tussen de 3.000 en 8.000 euro en is mede, afhankelijk van grafrechten, begraafkosten en gedenksteen. Op de tweede dag na overlijden krijgt u een kostenraming, zodat u weet waar u aan toe bent en niet achteraf geconfronteerd wordt met onverwachte kosten.

Opeens is zij of hij er niet meer ...

Een dierbare verliezen is ingrijpend, hoe de omstandigheden ook zijn. Dan breekt er een periode aan die veel energie vergt: u moet van alles regelen en beslissen, terwijl uw emoties daar doorheen lopen. Als uitvaartbegeleider zorg ik ervoor dat de uitvaart van uw naaste wordt uitgevoerd op een manier die past bij u als nabestaande(n) en bij de overledene. Omdat een uitvaart een onderdeel is van het afscheidsproces, zijn uw wensen erg belangrijk. Daarom is niets standaard en vrijwel alles mogelijk. Ik help u vorm te geven aan uw gevoelens en neem u zoveel uit handen als u zelf wilt.

Als Uitvaartbegeleider kan ik o.a. het volgende regelen:

 • Verzorging en opbaring van de overledene of begeleiding daarbij
 • Ontwerp/vormgeving/coördinatie van het bestellen en verzenden van rouwkaarten en het plaatsen van rouwadvertenties
 • Begeleiding in de keuze van kist of bijvoorbeeld een lijkwade
 • Vormgeven en organiseren van een afscheidsceremonie
 • Organiseren van de uitvaart
 • Toezicht op uw huis tijdens de uitvaart

  Regie over uw eigen uitvaart
  Steeds meer mensen vullen een wilsverklaring in. Hierin leggen ze alles vast wat ze belangrijk vinden over hun eigen uitvaart. Het kan ook u en uw nabestaanden rust geven. U hebt immers alles doordacht en dit bespaart uw nabestaanden het maken van lastige keuzes. Een wilsverklaring is geen testament; een testament richt zich meer op wat u nalaat. Ik leg u graag de mogelijkheden van een wilsverklaring uit en denk met u mee over hoe u uw begrafenis of crematie vorm wilt geven. Uw verwachtingen kunt u vervolgens vastleggen in een door mij ontworpen wilsverklaring. Als u het op prijs stelt, kan ik ook helpen bij het daadwerkelijk invullen van uw wilsverklaring. Bij mij op kantoor of gewoon bij u thuis. Het is verstandig om naasten te vertellen dat u een wilsverklaring heeft ingevuld. Vervolgens bewaart u deze bij uw andere belangrijke papieren. Is het te zijner tijd zover en word ik benaderd, dan zorg ik ervoor dat uw uitvaart wordt uitgevoerd zoals u dat gewild hebt.

  Neemt u contact met mij op dan zorg ik ervoor dat u mijn wilsverklaring krijgt. Dit is uiteraard kosteloos en het verplicht u tot niets. Ook met een uitvaartverzekering bent u vrij om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen. Voor het melden van een overlijden ben ik dag en nacht bereikbaar.


  Stap voor Stap Uitvaartwinkel met aandacht voor ons milieu
  In mijn winkel (in de Zuiver Geluk winkel naast de tuin van het Vliegerhuys) probeer ik als uitvaartcoache de sfeer te creëren die de enge sfeer rondom de dood wegneemt. Wanneer mensen de winkel binnenstappen voelen zij zich op hun gemak. Zo kunt u kennis maken met mogelijkheden om ons milieu te sparen. Een van die mogelijkheden die u daar kunt zien is het natuurlijk opbaren op een opbaarplank met daarop een vilten wade en graszoden om te koelen. De Water-urn, de Bios-urn en de Rietgeperste-urn zijn mogelijkheden om het as van uw dierbare op een natuurlijke manier in de aarde op te laten nemen. Om er zeker van te zijn dat ik u te woord kan staan kunt u een afspraak maken via
  06-182 837 61

  Stap voor Stap uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester is ook actief in Overijssel en Salland


  Contact

  Bezoekadres  :  Buitenkant 32
  8011VJ  Zwolle
  Postadres  :  Buitenkant 32
  8011VJ  Zwolle
  E-mail  :  info@stapvoorstapuitvaartbegeleiding.nl
  Web  :  www.stapvoorstapuitvaartbegeleiding.nl
  Telefoon  :  06-18283761
  Mobiel  :  06-18283761

  Foto's: